ΒΑΣΙΚΟ ΜΕΝΟΥ

Ψάχνετε φθηνό πετρέλαιο θέρμανσης;

Παραγγείλτε πετρέλαιο θέρμανσης στην καλύτερη τιμή και με την εγγύηση της Shell!

Πετρέλαιο θέρμανσης MrOil Advertisement

Απολογισμός Πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής 2007-2008 Εκτύπωση E-mail
27.08.09

Την Κυριακή 23 Αυγούστου έγινε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου ο απολογισμός των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής για τη διετία 2007-2008. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τα όσα γράφτηκαν στον εν λόγω απολογισμό.

 

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ  2007-2008

 

             Η Δημοτική Αρχή τιμώντας την εμπιστοσύνη που της έδειξαν οι συμπολίτες μας να διαχειριστεί τα Δημοτικά πράγματα, πέτυχε, με εντατική προσπάθεια και αθόρυβα, να υποβάλλει έγκαιρα ολοκληρωμένες επιλέξιμες προτάσεις, για την χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, των σημαντικότερων έργων υποδομών (κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων - ομβρίων και αναβάθμισης αστικού περιβάλλοντος).

             Η συνεχής και εντατική προσπάθεια, η σύνεση, υπευθυνότητα, φερεγγυότητα  και διαφάνεια εξακολουθούν να διακρίνουν την παράταξή μας.

             Υλοποιήθηκαν και δρομολογήθηκαν τα περισσότερα από όσα διατυπώθηκαν στο προεκλογικό μας πρόγραμμα και με την λήξη της τετραετίας πιστεύουμε ότι αυτά που υποσχεθήκαμε στο σύνολό τους σχεδόν θα έχουν γίνει πράξη.

             Περιληπτικά  τα πεπραγμένα, ανά τομέα,  της προηγούμενης διετίας έχουν ως ακολούθως:

 

 

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

            Εξελίσσεται η εγκατάσταση του πληροφοριακού συστήματος «ΣΥΖΕΥΞΙΣ» στο οποίο είχε ενταχθεί ο Δήμος μας, προκειμένου να παρέχει υπηρεσίες προς τους πολίτες  μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου. Το όλο πληροφοριακό σύστημα θα συμπληρώνει ένα σύγχρονο τηλεφωνικό κέντρο αμφίδρομης επικοινωνίας, με σκοπό την συντόμευση εξυπηρέτησης των πολιτών που δεν έχουν πρόσβαση στο Internet, αλλά και ομάδων πληθυσμού με μικρή ή καθόλου εξοικείωση με τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών.  Η καθυστέρηση υλοποίησης του συστήματος έγκειται στη διακοπή της συνεργασίας της  ALTEC  με το Υπουργείο Εσωτερικών.

            Παράλληλα  δρομολογήθηκε η διαδικασία για την αντικατάσταση του ενσυρμάτου δικτύου  Ιnternet  με ασύρματο με στόχο τον εκσυγχρονισμό του πληροφοριακού συστήματος του Δήμου. 

Αναβαθμίσθηκε η ιστοσελίδα του Δήμου με  αποτέλεσμα να παρέχεται καλύτερη ενημέρωση στους ενδιαφερομένους.

Δημιουργήθηκε «Λίστα αλληλογραφίας», δηλαδή μια λίστα με διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (E-mail) στις οποίες αποστέλλονται όποια νέα της περιοχής αναρτώνται στην ιστοσελίδα του.

 

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

 

Ο Δήμος μας με τον εκσυγχρονισμό και αποτελεσματική λειτουργία της οικονομικής του υπηρεσίας και κάνοντας χρηστή και σωστή οικονομική διαχείριση των πόρων του, συνεχίζει να εξασφαλίζει την οικονομική του αυτοτέλεια και έτσι να υπερασπίζεται και εξυπηρετεί αποτελεσματικά τα ζωτικά του συμφέροντα.

Παράλληλα μεριμνά και υποβάλλει ολοκληρωμένες προτάσεις (επιλέξιμες) που να του εξασφαλίσουν νέους πόρους από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα  ΕΣΠΑ  και  ΘΗΣΕΑ για την κατασκευή υψίστης σημασίας έργων υποδομών (αποχέτευση εσωτερικού δικτύου ακαθάρτων και ομβρίων - αναβάθμισης πρασίνου - σχολικών κτιρίων κλπ.), με αποτέλεσμα να αποφεύγονται υπέρογκοι δανεισμοί, επαχθείς για τα οικονομικά του Δήμου.

 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ

 

Με αφορμή την πρόσφατη παγκόσμια οικονομική κρίση που επηρέασε και την χώρα μας, η οποία ως γνωστόν έπληξε περισσότερο τις ευπαθείς ομάδες, ο Δήμος μας αποφάσισε να συνδράμει εκτάκτως τους αδυνάτους οικονομικά ηλικιωμένους χαμηλοσυνταξιούχους δημότες του, παρέχοντάς τους εφ' άπαξ, για όλο τον χρόνο, χρηματικό βοήθημα, από 1.000  έως  1.400 €.

Μειώθηκαν κατά 50% τα τέλη καθαριότητας - φωτισμού, ύδρευσης και Τ.Α.Π. σε άτομα με ειδικές ανάγκες, απόρους, αναπήρους (67% και άνω) και τρίτεκνες οικογένειες δημοτών του Δήμου μας.

Ο Δήμος μας εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση», με στόχο την Ανάπτυξη ψηφιακών υπηρεσιών Δημόσιας Διοίκησης για τον πολίτη και αντικείμενο τον Σχεδιασμό - Ανάπτυξη Υπηρεσιών Υγείας με την χρήση Σύγχρονων Ηλεκτρονικών Μέσων Πληροφορικής και Επικοινωνίας.

Φορέας υλοποίησης του προγράμματος είναι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ανατολικής Αττικής, η οποία θα φροντίσει να πραγματοποιηθεί, ως δυνητικός δικαιούχος, σε συνεργασία με Δήμους και Κοινότητες της ευρύτερης περιοχής.  Στόχος του έργου είναι η δημιουργία δικτύου Τηλεϊατρικής με την παραγωγή και διανομή των υπηρεσιών φροντίδας υγείας μέσα από ένα δομημένο σύνολο σύγχρονων μέσων πληροφορικής και επικοινωνιών. Αυτό θα επιτρέπει την παροχή ιατρικών φροντίδων και συμβουλών από απόσταση. Το σύστημα θα δίνει την δυνατότητα για γρήγορη διακίνηση και αποτελεσματική διαχείριση ιατρικών πληροφοριών (καρδιογραφήματα, υπερηχογραφήματα, ακτινογραφίες και άλλες ιατρικές μετρήσεις) καθώς επίσης και την ανάπτυξη ενός πλήθους εφαρμογών στους τομείς της θεραπείας και εκπαίδευσης των ιατρών.

Δεδομένης της ευρείας χρήσης Η/Υ και της ασφαλούς και γρήγορης διαχείρισης των πληροφοριών υγείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (Π.Φ.Υ.), οι ιατροί της Π.Φ.Υ. θα μπορούν να υποστηρίζονται στην άσκηση της ιατρικής και να εκπαιδεύονται. Επίσης θα μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους αλλά και με ιατρούς άλλων ειδικοτήτων και να ανταλλάσσουν πληροφορίες με την μορφή εικόνας, κειμένου, ήχου και video. Ακόμα, η ανάπτυξη ενός τέτοιου δικτύου σε επίπεδο Νομαρχίας είναι ο καλύτερος τρόπος για την αναβάθμιση των υπηρεσιών που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν σε τοπικό επίπεδο Δημοτικών ή Νομαρχιακών Κέντρων Υγείας.

            Μετά την συντέλεση της απαλλοτρίωσης του ακινήτου  316,80 τ.μ. στο Ο.Τ. 104  επί της οδού Κύπρου, υπεγράφη Προγραμματική Σύμβαση με την Ν.Α.Α.Α., εις την οποίαν προβλέπεται ο Δήμος μας να συμμετέχει κατά 33% (215.912,00€) στη δαπάνη κατασκευής Παιδικού Σταθμού και η Νομαρχία κατά 67% (444.088,00€). Ήδη την 28/7/2009 διενεργήθηκε η δημοπρασία για την ανάθεση του έργου σε εργολάβο Δημοσίων Έργων.

Η κατασκευή του δεύτερου αυτού Παιδικού Σταθμού, θα εξυπηρετήσει τις αυξημένες σχετικές ανάγκες των κατοίκων, τις οποίες αδυνατεί να ικανοποιήσει ο υπάρχων.

 

 

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΟΜΒΡΙΩΝ

 

       Εμπρόθεσμα, στις 2-11-2008, ο Δήμος μας υπέβαλε αίτηση-πρόταση στην Περιφέρεια Αττικής για χρηματοδότηση του έργου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων με τίτλο «Κατασκευή αγωγού αποχέτευσης ομβρίων στις οδούς Γρ. Λαμπράκη, Πεύκων, Μαβίλη, Θησέως», προϋπολογισμού 1.800.000,00€ από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ).

Επειδή η διατομή των αγωγών ομβρίων που απαιτούνται για την κατασκευή του υπ' όψιν έργου είναι πάνω από 80 εκατοστά και ο Δήμος μας δεν ενομιμοποιείτο να κατασκευάσει το έργο, γι' αυτό σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατ. Αττικής, συνέταξε μελέτη (κατόπιν της 39/2008 απόφασης της Δημαρχιακής Επιτροπής), την οποία υπέβαλε, μέσω αυτής, που νομιμοποιείται να κατασκευάσει το έργο, στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Αττικής.

Η πρόταση έγινε στα πλαίσια του άξονα προτεραιότητας «Αειφόρος ανάπτυξη και βελτίωση της ποιότητας ζωής» και ειδικότερα στην κατηγορία πράξης «Κατασκευή δικτύων απορροής όμβριων υδάτων» και αφορά αντιπλημμυρικό έργο στις οδούς Γρηγόρη Λαμπράκη-Πεύκων-Μαβίλη-Λ.Μαραθώνος του Δήμου μας που αναφέρονται στην μελέτη, οι οποίες εμφανίζουν εντονότατα πλημμυρικά προβλήματα σε κάθε βροχόπτωση.

Το έργο της κατασκευής αγωγών ομβρίων είναι ιδιαίτερα σημαντικό και οι προσπάθειες που κατεβλήθησαν από την Δημοτική Αρχή για να επιτευχθεί η υποβολή ολοκληρωμένης, επιλέξιμης πρότασης, επίπονες, λόγω του χαρακτήρα του (που επέβαλλε η πρόταση να υποβληθεί από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ανατ. Αττικής).

 

 

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ

 

Όπως είναι γνωστό, η κατασκευή δικτύου κεντρικής αποχέτευσης στη περιοχή μας όπως και στους όμορους Δήμους, δεν μπορούσε να προχωρήσει τα τελευταία χρόνια, λόγω προβλήματος στον κεντρικό αγωγό της ΕΥΔΑΠ που είναι απαραίτητος για την προώθηση των λυμάτων στην κεντρική μονάδα επεξεργασίας τους, που βρίσκεται στη Μεταμόρφωση. Φέτος - επιτέλους - μετά από επανειλημμένες οχλήσεις τόσο του Δήμου μας, όσο και των γειτονικών ενδιαφερομένων το θέμα προχώρησε.  Ανατέθηκε η ανακατασκευή του παρακηφίσιου αγωγού στην Εταιρεία «Ελληνική Υδροκατασκευή Α.Ε.» και ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες ανακατασκευής του αγωγού.

Mετά την πιο πάνω εξέλιξη ο Δήμος μας αμέσως, μετά την πρόσκληση του ΥΠΕΧΩΔΕ για υποβολή αιτημάτων από Δήμους για τη χρηματοδότηση έργων κατασκευής εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης, μερίμνησε, ώστε να συνταχθεί ολοκληρωμένη μελέτη βάσει της υπάρχουσας εγκεκριμένης υδραυλικής μελέτης της ΕΥΔΑΠ. Η  σύνταξη μελέτης με τίτλο «Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων του Δήμου Δροσιάς» ανατέθηκε με την υπ' αριθμ. 83/2008 απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής σε εξειδικευμένο Πολιτικό Μηχανικό Μελετητή. Ο Δήμος μας ήταν από τους πρώτους που κατέθεσε ολοκληρωμένη επιλέξιμη πρόταση για την ένταξη και στη συνέχεια χρηματοδότηση του έργου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη» 2007 - 2013 και συγκεκριμένα τον άξονα προτεραιότητας «Προστασία και διαχείριση υδατικών πόρων». Η ολοκληρωμένη πρόταση του Δήμου μας υπεβλήθη στο Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. στις 10/03/09 και η προϋπολογισθείσα δαπάνη που αφορά στο έργο ανέρχεται στα 6.200.000€ με το ΦΠΑ.

 

 

ΥΔΡΕΥΣΗ

 

Ήδη όπως είναι γνωστό έχει αντικατασταθεί όλο το Δημοτικό δίκτυο ύδρευσης.

΄Οπου απαιτείται γίνονται επεκτάσεις του δικτύου και κυκλώσεις.

Η συντήρηση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του αντλιοστασίου, του δικτύου και δεξαμενών συνεχίζει να γίνεται, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη και ομαλή υδροδότηση των κατοίκων.

            Πέραν των καθημερινών ελέγχων της ποιότητας νερού που διενεργεί η Ε.ΥΔ.Α.Π., ο Δήμος μας, όπως κάθε χρόνο, ελέγχει και διαπιστώνει την καταλληλότητα του νερού για πόση, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

 

 

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ

 

Επίκειται η έγκριση μελέτης με τίτλο «Βελτίωση οδών στην περιοχή του ισόπεδου κόμβου της Λ.Μαραθώνος και Λ.Σταμάτας Αττικής» από την αρμόδια Δ/νση του ΥΠΕΧΩΔΕ (Δ10), η οποία προβλέπει την διαπλάτυνση τμήματος της Λ.Μαραθώνος, από το Αρσάκειο έως και την οδό Εθνάρχου Μακαρίου, κυκλοφοριακή ρύθμιση εντός αυτού και δημιουργία χώρων στάθμευσης.

Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθούν νέες θέσεις parking και θα βελτιωθούν σημαντικά οι συνθήκες κυκλοφορίας στην πλατεία Εθν. Αντίστασης.

Μετά την έγκριση της μελέτης θα προχωρήσει η διαδικασία ανάθεσης του έργου σε εργοληπτική εταιρεία.

 

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 

            Ως γνωστόν, μετά από καταγγελία και μακρόχρονες ενέργειες και προσπάθειες του Δήμου μας, το οικόπεδο 2.263 τ.μ. με πρόσοψη επί της οδού Μαραθωνομάχων στο Ο.Τ.106 κατεγράφη ως δημόσιο κτήμα με Α.Β.Κ. 268.

Ήδη, κατόπιν αίτησης του Δήμου μας, ο Γ.Γ. Περιφέρειας Αττικής με την υπ'αρ.πρωτ. 28088/17745/23-7-2009 απόφασή του παραχώρησε το ακίνητο στην Ο.Σ.Κ. ΑΕ, προκειμένου να ανεγερθεί εντός αυτού το δεύτερο Δημοτικό Σχολείο, το οποίο θα καλύψει τις αυξημένες σχετικές ανάγκες του Δήμου μας.

Ταυτόχρονα ξεκίνησε η διαδικασία για την αναγκαία τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου, προκειμένου ο χώρος να χαρακτηρισθεί ως «χώρος για την ανέγερση Δημοτικού Σχολείου».

             Κατόπιν υπογραφής Προγραμματικής Σύμβασης με την Ο.Σ.Κ. Α.Ε. ολοκληρώθηκε η κατασκευή του έργου: «Προσθήκη μιας αίθουσας και βοηθητικών χώρων στο Νηπιαγωγείο Δροσιάς», με αρκετή καθυστέρηση, οφειλόμενη στην κατά το παρελθόν μη τήρηση από την πλευρά της Ο.Σ.Κ.  Α.Ε., της νόμιμης διαδικασίας για την κατασκευή της παλαιάς αίθουσας.

            Ο Δήμος συνεχίζει να επιμελείται και εξασφαλίζει, επί πλέον των τακτικών, πόρους για τις Σχολικές Επιτροπές, αναγκαίους για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των Σχολείων και συντηρήσεις-επισκευές τους.

           

 

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

 

Εκπονήθηκε μελέτη, κατόπιν των 72/08 και 76/08 αποφάσεων της Δ.Ε., για την κατασκευή του έργου με τίτλο «Βελτίωση λειτουργικότητας και προσβασιμότητας κοινοχρήστων χώρων - αναβάθμιση αστικού περιβάλλοντος» και υποβλήθηκε στην Περιφέρεια Αττικής για χρηματοδότησή του από το ΕΣΠΑ. Η πρόταση έγινε στα πλαίσια του άξονα προτεραιότητας «ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ». Η μελέτη προϋπολογισμού 1.499.893,18€ περιλαμβάνει ηλεκτροφωτισμό κυρίων δημοτικών οδών, δενδροφυτεύσεις κοινοχρήστων χώρων, διαμορφώσεις και πλακοστρώσεις πεζοδρομίων, κατασκευή ποδηλατοδρόμου και διαμόρφωση πλατειών και κοινοχρήστων χώρων, ιδίως της οδού Αθηνών.

    Ήδη η Περιφέρεια Αττικής με την υπ'αριθμ.960/03-08-2009 απόφασή της ενέταξε το έργο στο σχετικό Περιφερειακό Πρόγραμμα  (ΑΤΤΙΚΗ 2007-2013) και επίκειται η δρομολόγηση της διαδικασίας δημοπράτησης του έργου.

            Συνεχίστηκε η αισθητική και όχι μόνο αναβάθμιση του Δήμου με την εκ νέου ανάθεση των συντηρήσεων όλων των διαμορφωμένων πλέον πλατειών και λοιπών κοινοχρήστων χώρων (παρτεριών, κήπων, νησίδων, δενδροστοιχιών κλπ.) και της αποκομιδής απορριμμάτων σε εργολάβο δημοσίων έργων.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος έγιναν ψεκασμοί των πεύκων που ευρίσκονται εντός των κοινοχρήστων χώρων για την καταπολέμηση του εντόμου Marchalina Hellenica, με τα υποδεικνυόμενα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σκευάσματα, καθώς και ο καθαρισμός των ξερών χόρτων και κλαριών σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους.

            Η περισυλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο και πλαστικό) και η μεταφορά τους στο εργοστάσιο ανακύκλωσης Ασπροπύργου συνεχίζει να γίνεται τρεις  φορές εβδομαδιαίως, Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή.

            Ξεκίνησε η εφαρμογή του προγράμματος ανακύκλωσης των ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών. Επίσης το πρόγραμμα ανακύκλωσης επεκτάθηκε και στις μπαταρίες. Για την περισυλλογή τους τοποθετήθηκαν ειδικοί κάδοι στο Δημοτικό κατάστημα και στο Κ.Ε.Π.

            Ο Δήμος μας αποφάσισε να ξεκινήσει πιλοτικό πρόγραμμα κομποστοποίησης, ακόμα μια πρωτοποριακή κίνηση με οικολογικό χαρακτήρα στην περιοχή μας. Προμηθεύτηκε και μοίρασε δωρεάν σε σπίτια της Δροσιάς , κατόπιν αιτήσεων των ενδιαφερομένων, κάδους κομποστοποίησης οικιακών απορριμμάτων και φύλλων/κλαδιών από κήπους.

           

 

ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ - ΠΛΑΤΕΙΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ

 

            Μετά την ολοκλήρωση του έργου «Διαμόρφωση οδού Αθηνών», έργου πνοής και αναβάθμισης της περιοχής της Ρέας, το οποίο χρηματοδοτήθηκε, ως γνωστόν, μετά από μακρόχρονες και επίπονες ενέργειές μας, από το Γ΄ Κ.Π.Σ., δρομολογήθηκαν οι διαμορφώσεις των πλατειών Αφροδίτης και Αριάδνης που τέμνονται από την οδό Αθηνών, όπως και των ελεύθερων χώρων εκατέρωθεν αυτής, αφού αυτές περιελήφθησαν στο έργο «Βελτίωση λειτουργικότητας και προσβασιμότητας κοινοχρήστων χώρων-αναβάθμιση αστικού περιβάλλοντος».

Για το έργο αυτό, όπως προανεφέρθη, κατετέθη επιλέξιμη πρόταση στην Περιφέρεια Αττικής για ένταξη και χρηματοδότησή του από το Ε.Σ.Π.Α., η οποία ήδη το ενέταξε στο σχετικό Περιφερειακό Πρόγραμμα και επίκειται η δημοπράτησή του.

            Ολοκληρώθηκαν επίσης τα έργα:  α) «Διάνοιξη - διαμόρφωση τμήματος οδού Αθ. Διάκου (από 25ης Μαρτίου μέχρι 28ης Οκτωβρίου)», β) «Αντιστήριξη πρανούς τμήματος οδού Δρυάδων», γ) «Κατασκευή - πλακόστρωση πεζοδρομίων - ασφαλτόστρωση οδού Δήμου Δροσιάς (Ανεμώνης)», δ) «Κατασκευή κρασπεδορείθρων και ασφαλτόστρωση τμήματος της οδού Αρτέμιδος, από την οδό Αθηνών μέχρι Χλωρίδων», ε) «Διάστρωση περιμετρικού διαδρόμου πλατείας Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου και κλίμακος πέριξ της εκκλησίας, διαμόρφωση, φύτευση υπολοίπου τμήματος πλατείας».

            Στα πλαίσια βελτίωσης της προσβασιμότητας των πεζοδρομίων κατά προτεραιότητα στις κύριες δημοτικές οδούς μεγάλης κυκλοφορίας, ο Δήμος μας εκπόνησε μελέτη για πλακόστρωση - επιδιόρθωση πεζοδρομίων στις οδούς Μαβίλη, Γρ. Λαμπράκη, Γοργοποτάμου, Πεύκων, Αμαδρυάδων , Ρόδων, Αθ. Διάκου και Δημοκρατίας όπου υπήρχε μεγαλύτερη ανάγκη, ώστε οι πεζοί να μπορούν να κυκλοφορούν με μεγαλύτερη ασφάλεια. Το έργο ήδη έχει ολοκληρωθεί. Μέλημα του Δήμου είναι η βελτίωση της προσβασιμότητας των πεζοδρομίων σε όλη την Δροσιά, σε δρόμους κυρίως μεγάλης κυκλοφορίας στους οποίους είναι πιο επιτακτική η ανάγκη να λυθεί το πρόβλημα.    

            Ζητήθηκε από την Τ.Υ.Δ.Κ. η σύνταξη μελέτης για την κατασκευή του έργου: «Διαμόρφωση - Περιμάνδρωση τμήματος Δημοτικού Χώρου στο Ο.Τ. 32».

΄Ηδη ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανάθεσης του έργου σε ΕΔΕ και η κατασκευή του εξελίσσεται.

           Με παρέμβασή μας προς την Ν.Α.Α.Α. επιταχύνθηκε η διαδικασία για την κατασκευή του έργου διαπλάτυνσης, επαύξησης φωτισμού, κατασκευής αγωγών αποχέτευσης ομβρίων υδάτων και επαναχάραξης της Λ. Διονύσου σε σημείο όπου συνέβαιναν συχνά θανατηφόρα ατυχήματα. Υπενθυμίζεται ότι πετύχαμε το έργο να χρηματοδοτηθεί από την Ν.Α.Α.Α.

Με σκοπό την μείωση της ταχύτητας των διερχομένων οχημάτων από την πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων, κατασκευάσθηκαν νησίδες περιφερειακά της πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου.

Συνεχίστηκαν οι συντηρήσεις και ανακατασκευές των οδών που καταστράφηκαν κυρίως από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Η διατήρηση και βελτίωση του καλού επιπέδου λειτουργίας του δημοτικού φωτισμού συνεχίστηκε με την ανάθεση εκ νέου σε Ε.Δ.Ε των εργασιών συντήρησης και αναβάθμισής του.

 

 

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ - ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

 

            Συντάχθηκε από την Τ.Υ.Δ.Κ. και εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η μελέτη για την κατασκευή του έργου: «Περιμάντρωση - Φωτισμός - Τοποθέτηση καγκέλων και εξοπλισμός Παιδικής Χαράς στην οδό Μπιζανίου (Ο.Τ. 103), διενεργήθηκε δημόσιος διαγωνισμός και ανετέθη το έργο σε ΕΔΕ.  ΄Ηδη το έργο έχει ολοκληρωθεί.

           Υπεγράφη Προγραμματική Σύμβαση με την Ν.Α.Α.Α. για την προμήθεια και εγκατάσταση οργάνων Παιδικής Χαράς, τα οποία ήδη έχουν εγκατασταθεί στην Παιδική Χαρά που διαμορφώθηκε στο Ο.Τ. 103.

          Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος έγινε η συντήρηση των οργάνων παιδικών χαρών, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, έτσι ώστε αυτά να είναι ασφαλή για τα παιδιά που τα χρησιμοποιούν.

          

 

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

 

            Έγιναν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης φθορών των υποδομών των γηπέδων, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος πρόκλησης σοβαρών ατυχημάτων των αθλουμένων.

            Συντάχθηκαν από την Τ.Υ.Δ.Κ. οι υπ'αρ.121/2008 και 94/2007 μελέτες με τίτλους:

            α) «Κατασκευή γηπέδου Τέννις και διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου Δημοτικού Γυμναστηρίου» και β) «Πλαστικοποίηση Β΄ Γηπέδου Μπάσκετ - συντήρηση υποδομών γηπέδου». Ήδη τα έργα αυτά έχουν ολοκληρωθεί.

            Ο Δήμος μας συνέχισε να επιχορηγεί το Αθλητικό Σωματείο  «ΝΙΚΗ Δροσιάς» , ώστε να έχει την δυνατότητα να επιβιώνει και να συνεχίζει να προσφέρει στον μαζικό ερασιτεχνικό αθλητισμό της περιοχής μας, επεκτείνοντας την δραστηριότητά του.

 

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ - Κ.Α.Π.Η. - ΟΙΚΟΣ ΕΥΓΗΡΙΑΣ

 

            Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου με τίτλο:«Επέκταση υπάρχοντος Δημοτικού Καταστήματος και αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του Δήμου». Ήδη εξεδόθη η υπ'αριθμ.450/09 σχετική άδεια από το Π.Γ. Καπανδριτίου και επίκειται η δημοπράτηση του έργου.

          Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του Δημοτικού Οίκου Ευγηρίας με την επωνυμία «Κατασκευή Δημοτικού Οίκου Ευγηρίας ΘΕΟΔΩΡΟΣ και ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ». Ως γνωστόν το έργο έγινε σύμφωνα με προγραμματική σύμβαση που υπεγράφη με την Ν.Α.Α.Α., εις την οποία προεβλέπετο το έργο να γίνει με συγχρηματοδότηση, με συμμετοχή της Ν.Α.Α.Α. κατά 65% και του Δήμου κατά 35%. Το ορισθέν, από το Δημοτικό Συμβούλιο, Δ.Σ. του Ιδρύματος, μεριμνά, ώστε το συντομότερο να γίνουν οι απαιτούμενες προσλήψεις προσωπικού και προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού, για να λειτουργήσει το Ίδρυμα.

           Το ΚΑΠΗ, που ως γνωστόν μεταφέρθηκε σε νέο μεγαλύτερο και πληρέστερα εξοπλισμένο χώρο, τη χρονιά που πέρασε επιχορηγήθηκε από το Δήμο με επιπλέον χρήματα, με αποτέλεσμα να αναβαθμιστούν σημαντικά οι παρεχόμενες προς τα μέλη του υπηρεσίες.

 

 

ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ - ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

 

            Συνεχίστηκε η συνεργασία του Δήμου μας με την Πυροσβεστική υπηρεσία και τον Σ.Π.Α.Π., με στόχο την πρόληψη και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των πυρκαϊών.

            Σ' αυτά τα πλαίσια ο Δήμος μας έκανε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες (ένταξη της προμήθειας στο ενιαίο πρόγραμμα προμηθειών έτους 2008, σύνταξη μελέτης, διενέργεια διαγωνισμού), για την προμήθεια ενός (1) πολυμηχανήματος κατάλληλου για την κατάσβεση πυρκαϊών και τον εκχιονισμό οδών, καθώς και για την προμήθεια ενός αλατοδιανομέα για το μικρό ανοιχτό ημιφορτηγό 4x4 του Δήμου. Ήδη οι προμήθειες αυτές έχουν ολοκληρωθεί.

         Όσον αφορά στην Δημοτική Αστυνομία, προχωρήσαμε στην αναγκαία τροποποίηση του Ο.Ε.Υ. του Δήμου, στη συνέχεια υποβλήθηκε αίτημα στην Περιφέρεια Αττικής, για την πρόσληψη ειδικά εκπαιδευμένου ένστολου προσωπικού και γίνεται προσπάθεια για συντόμευση της στελέχωσης και λειτουργίας της.

 

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

 

Αναβαθμίστηκε  η πολυδιάστατη πολιτιστική δραστηριότητα στο Δήμο μας με ευθύνη του Πολιτιστικού & Πνευματικού Κέντρου, κατόπιν της αύξησης της επιχορήγησής του από τον Δήμο, αλλά και της μεγαλύτερης δραστηριοποίησης των μελών του Διοικητικού του Συμβουλίου.

            Η ερασιτεχνική δημιουργία στον πολιτιστικό τομέα συναγωνίζεται τους επαγγελματίες στα τμήματα τραγουδιού, χορού, θεάτρου, χορωδίας κ.λ.π., ορισμένα των οποίων, λειτούργησαν σε συνεργασία με το τμήμα Ν.Ε.Λ.Ε ( Νομαρχιακή Επιτροπή Λαϊκής Επιμόρφωσης) της Ν.Α.Α.Α., υπήρξαν πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις: μουσικές («Δροσοβραδιές»κλπ.), εκθέσεις ζωγραφικής, πηλοπλαστικής, φωτογραφίας, ενημερωτικές ομιλίες ιατρών κ.λ.π, επιστημόνων, παρουσιάσεις βιβλίων συγγραφέων, κατοίκων του Δήμου και όχι μόνον.

            Παράλληλα ενισχύθηκαν οικονομικά, όπως κάθε χρόνο, με την ετήσια οικονομική επιχορήγηση του Δήμου οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι, προκειμένου να βοηθηθούν να συνεχίσουν να παρουσιάζουν κάθε φορά και πλουσιότερο πολιτιστικό έργο.

Επίσης συνεχίστηκε η λειτουργία της δανειστικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης και της ομάδας Φωτογραφίας, τα μέλη της οποίας διδάσκονται την τέχνη από ειδικό, σε κατάλληλα διαμορφωμένο και εξοπλισμένο χώρο.

 

 

ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ

 

            Μετά την ολοκλήρωση του έργου: «Ευπρεπισμός χώρου Νεκροταφείου Δήμου Δροσιάς», μεριμνήσαμε ώστε αυτό να διατηρείται πάντοτε καθαρό και οι τάφοι να είναι ευκολότερα προσβάσιμοι στους επισκέπτες.

 

 

ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ

 

            Συνεχίστηκε η περίθαλψη - στείρωση - εμβολιασμός κ.λ.π αδέσποτων ζώων, κατόπιν ανανέωσης της υπάρχουσας ετήσιας σύμβασης, με κτηνίατρο της περιοχής.

 

 

Για περαιτέρω διευκρινίσεις και λεπτομερέστερες εξηγήσεις σχετικά με τα πεπραγμένα που αναφέρονται εδώ, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Δήμαρχο κο Αβραάμ Πασιπουλαρίδη στο τηλέφωνο του Δήμου (210-8131332 εσωτ. 7) ή στο κινητό του (6938 101717) κατά τις ώρες λειτουργίας των γραφείων του Δήμου (9-14 καθημερινά).

 

 
Advertisement